Pentru început, haide să definim corect termenii.

De când am început să lucrez in domeniul dermopigmentarii am observat că multă lume face confuzii atunci când intră în contact cu acești termeni.

Pentru a îți ușura munca atunci când cauți detalii despre microblading sau micropigmentare este bine să știi concret ce înseamnă fiecare.

Haide să vorbim puțin despre domeniul mare din care fac parte micropigmentarea și microbladingul și mai exact dermopigmentarea sau tatuajul semipermanent și apoi le luăm pe fiecare în parte. 

Tatuajul semipermanent și dermopigmentarea înseamnă același lucru: tatuarea buzelor, pleoapelor și a sprâncenelor cu ajutorul unor pigmenți organici care ies treptat din piele fără a-și schimba culoarea. 

Cu siguranță ai auzit și de tatuajul clasic… 

Care e diferența dintre tatuajul clasic și tatuajul semipermanent

Tatuajul semipermanent se diferențiază de tatuajul clasic în primul rând prin pigmenții folosiți.

La tatuajul clasic sunt folosiți pigmenți permanenți, pe când la machiajul semipermanent se introduc în piele pigmenți naturali cosmetici special creați în acest scop. 

La tatuajul clasic pigmenții sunt introduși adânc în piele iar în cazul celuilalt, acul este introdus mai superficial. 

În primul caz, pigmentul își schimbă culoarea în timp. De aceea vedem pe stradă popularele tatuaje albastre, gri, roșii sau chiar verzi. În al doilea caz, pigmentul este eliminat treptat, prin regenerarea naturală a pielii. 

Frumusețea din domeniul dermopigmentării constă în faptul că indiferent de modă, poți avea sprâncenele pe care ți le dorești. Dacă astăzi îți dorești sprâncene subțiri și mâine groase, modificarea se poate face mult mai ușor pentru că nu e permanent. 

Mai trebuie luat în calcul și faptul că în timp, gravitația îți spune cuvântul și ochiul tinde să cadă. E bine să avem siguranță că putem opta oricând pentru un lifting facial prin sprâncene. 

Adevărată provocare e atunci când pigmentul folosit este unul permanent și introdus adânc în piele. Singura soluție, în acest caz, de redresare a situației este laserul. 

Dacă facem o listă pro și contra, tatuajul semipermanent câștigă teren în mod evident. 

Dermopigmentarea se poate clasifica în 3 categorii: micropigmentarea sprâncenelor, micropigmentarea buzelor și micropigmentarea pleoapelor. 

Astăzi îți voi vorbi mai în detaliu despre micropigmentarea sprâncenelor. Aceasta se împarte în 3 tehnici și acestea la rândul lor pot avea diverse variațiuni:

1️⃣ Micropigmentare fir cu fir 

Această tehnică încearcă să redea înălțimea, grosimea și adâncimea firelor de păr dintr-o sprânceană reală.

Procedura se realizează cu un aparat electric asemănător unui stilou mai gros la capătul căruia este atașat un ac steril. 

2️⃣ Micropigmentare pudrată 

Tehnica pudrată sau powder este un tatuaj semipermanent realizat tot cu același aparat electric. 

Aceasta creează iluzia unei sprâncene machiate iar gradul de intensitate este ales de către clientă. În orice moment al zilei te poți bucura de sprâncene care arată ca scoase din cutie. 

3️⃣ Micropigmentare hibrid sau tehnica mixtă

 

Această tehnică e o combinație între celelalte două. Dacă tenul clientei permite, aceasta se poate realiza pentru orice tip de fire din sprânceană. 

De exemplu dacă firele din sprânceană sunt mai groase și mai curbate, această tehnică se potrivește perfect pentru ca nu se va vedea diferența dintre partea tatuată din sprânceană și partea cu fire. 

Pe lângă micropigmentare, la sprâncene de mai poate face și microblading.

Această tehnică este una manuală, în sensul că se face cu un aparat manual, asemănător unui stilou. La capătul acestuia vine atașată o formațiune de ace așezate în linie care arată că o lamă. 

Cu lama respectivă se trasează mici linii în sprânceană care imită firele de păr. 

Care tehnică e mai dureroasă?

Toate tehnicile sunt mai mult decât suportabile. Se folosește anestezie atât înainte de procedură cât și în timpul procedurii. 

Dacă ar fi să fac totuși o clasificare ar suna cam așa (de la cel mai dureros, la cel mai puțin dureros): microblading, micropigmentare hibrid, micropigmentare fir cu fir, micropigmentare pudrată. 

Care tehnică durează mai mult?

Timpul de lucru e destul de subiectiv. Trebuie luate în calcul și cât de repede lucrează dermopigmentistul dar și mai mult, sprâncenele clientei. 

Dacă avem de-a face cu niște sprâncene mai dificile, se poate să stăm mai mult la partea de desenat.

La mine, de exemplu, s-a întâmplat de multe ori să stau mai mult la partea de desen decât la tatuajul în sine. 

Totuși, în cele mai multe cazuri, micropigmentarea fir cu fir durează cel mai mult, ordinea fiind: microblading, micropigmentare pudrată, micropigmentare hibrid, micropigmentare fir cu fir. 

La mine durează cam așa:

Microblading: 1h-1h20

Micropigmentare pudrată: 1h20 – 2h

Micropigmentare hibrid: 1h30 – 2h

Micropigmentare fir cu fir: 2h – 2h30

Ce preț are fiecare tehnică?

Prețul este stabilit de fiecare dermopigmentist în parte. 

În cele mai multe cazuri, micropigmentarea fir cu fir are prețul puțin mai ridicat decât celelalte tehnici pentru ca durează mai mult timp. Dar asta nu este o regulă. 

Ce tehnică e mai potrivită pentru tine?

Micropigmentarea pudrată este o tehnică extrem de versatilă, fiind ușor de adaptat fiecărei cliente în parte în funcție de dorințele și nevoile fiecăreia. 

Aceasta este tehnica mea preferată, pentru că se potrivește oricărui ten, fără să apară vreo surpriză pe viitor în ceea ce privește culoarea sau rezistența. 

Ten normal

Tenul normal e cel mai norocos. 

Pentru el putem alege orice tehnică. Pigmentul va avea o rezistență foarte bună și culoarea se vindecă natural, nefiind influențată de tehnica folosită, fie că vorbim de micropigmentare sau microblading. 

Ten sensibil

Un ten sensibil poate sângera prea tare și astfel pigmentul este scos la suprafață, fără să rămână în piele cât ar trebui.

Micropigmentarea (ambele tehnici) e clar cea mai recomandată în acest caz pentru că vibrațiile aparatului ajută pielea să reziste cât mai bine procesului. 

Dacă tenul este extrem de sensibil, recomand doar micropigmentarea pudrată, deoarece mișcările sunt mult mai ample. 

Ten gras

Dacă vorbim despre microblading la tenurile grase și/ sau cu pori mari, culoarea nu rezistă în timp, ba se poate chiar transforma într-un maro roșiatic. Firele tatuate vor tinde să se blureze, îngroașe și la un moment dat să se unească între ele.

Recomandarea mea pentru acest tip de ten este micropigmentarea pudrată. 

Ten uscat

Acesta e un ten norocos. Tatuajele se vindecă fără probleme, asa că dacă ai tenul uscat orice tehnică ai alege, rezultatul va fi unul spectaculos și se vindecă și mai repede. 

Ten matur

Dacă ai tenul matur, cel mai bine e să apelezi la e tehnica pudrată, sau cel mult hibrid (dar mai mult pudrat decât fir cu fir). 

Aceste tehnici vor asigura un aspect natural, fără surprize la vindecare. 

Dacă te-ai hotărât care tehnică e cea mai potrivită pentru tine, documentează-te puțin și despre ce trebuie să faci și să știi înainte de procedură. Găsești mai multe detalii aici

Sper că ți-a fost util acest articol și dacă mai ai vreo întrebare, îți răspund cu drag. ?