Bine ai venit!

Eu sunt Aliana, make-up artist, dermopigmentist și estetician cu o experiență de peste 5 ani.

Îmi place enorm de mult ce fac și vreau să-ți transmit prin munca mea și ție energia mea. Vei vedea ce frumos e să fii mereu cu zâmbetul pe buze.

Nici nu mai știu exact cum de m-am hotărât sa fac un curs de machiaj. Îmi amintesc doar ca stăteam în pat, cu laptopul în brate și căutam școlile de make-up din Timișoara. Cred ca nici pentru facultate nu mi-am vatit capul să caut ceva atât de amănunțit. Știam că am un buget restrâns, așa că să o dau în bară cu primul curs era exclus! 

Știm că îmi place mult și mi se părea atat de ușor, abia apoi am învățat ca nu e chiar așa, dar că e și mai fain decât credeam.

M-am înscris pe mai multe grupuri, pentru că voiam să cer sfatul altor fete care profesau deja, legat de ce școală de make-up să aleg. În urma cu 6 ani nu erau la fel de multe ca acum, dar tot erau destule, aveam nevoie de recomandări. Atelier Paris și Nikolas Make-up Academy erau cela mai recomandate. Am sunat la ambele pentru mai multe detalii și am ales să merg la Nicolas. 

Când am participat la primul curs de machiaj aveam impresia că am pășit în gura leului. Fetele de la curs discutau despre tot felul de branduri renumite și scumpe și despre tot felul de make-up artiști faimoși dar despre care eu nu am auzit niciodată.

Ele vorbeau despre cea mai bună metoda de aplicare a fondului de ten. Ba susțineau burețelul, ba susțineau diferite branduri de pensule, pe când eu știam sa îl aplic doar cu degetul.

Și totuși, am fost parcă hipnotizata de machiaj  încă de la prima lecție. Absorbeam orice informație mai ceva ca un burete și eram uimită cât de ușor poți să reții o informație care îți place.

Îmi ieșeau machiajele atât de bine, chiar dacă nu mai pusesem mâna pe o pensulă sau pe un burețel de machiaj. 

Țin minte că într-o zi de curs a trebuit să facem linia de tuș. A fost singura chestie care mi-a dat cu virgulă. M-am dus acasă, m-am pus pe plâns și singură m-am și consolat iar a doua zi am făcut-o perfect ?

Când am văzut cât de apreciată am fost la curs, atunci am știut că asta vreau să fac de acum încolo. Nu îmi venea să cred cât de mult poate schimba machiajul, și nu mă refer doar fizic.

Se vedea chiar și la modelele care veneau la curs ca era schimbat ceva și în interiorul lor.

Se vedea cum se simțeam mai încrezătoare, nu le venea sa creadă că pot fi atât de frumoase iar mie nu îmi venea să cred că eu am contribuit la asta.

E greu de pus în cuvinte senzația, dar e una dintre cele mai faine pe care le-am trăit. Țin minte ca a venit o doamna la machiaj la mine acasă și când s-a văzut a început sa plângă de bucurie iar eu eram toată precipitată să nu își strice machiajul.

 

Doar ca abia după curs începea greul, când a trebuit să îmi cumpăr produsele și nu aveam nici măcar o clientă.

În ceea ce privește produsele de machiaj, baza bazei era minim 1000 de euro. Voiam să lucrez chiar de la început cu produse de calitate.

Mai bine mai puține și bune decât mai multe și proaste. Îmi mai rămăsese ceva din bugetul de la majorat, dar nu suficient. Am împrumutat 1600 de lei de la un prieten și m-am descurcat. Nu voiam să le cer alor mei pentru că știam că nu m-ar fi încurajat și eram eu speriată destul, nu aveam nevoie de frici în plus și nici nu voiam să le spun cât m-a costat „hobby-ul” meu.

Mulți ani mai târziu, uită-ne aici 🙂