Sunt necesare mai multe ședințe pentru epilarea cu laser deoarece părul crește în cicluri și nu toate firele de păr se află în aceeași fază de creștere simultan.

În momentul în care tratamentul cu laser este aplicat, acesta vizează foliculii de păr activi în faza ANAGENĂ, adică în faza de creștere activă.

Cu toate acestea, o parte a firelor de păr se află în faza catagenă (faza de tranziție) sau telogenă (faza de repaus) în acel moment.

Foliculii de păr în aceste faze nu sunt receptivi la tratamentul cu laser și nu pot fi eliminați.

Prin urmare, pentru a obține rezultate optime, este necesară repetarea tratamentelor cu laser într-un interval de timp corespunzător ciclului de creștere a părului.

Acest interval variază în funcție de zona corpului și de indivizi, dar de obicei este recomandată o serie de ședințe la intervale regulate, de exemplu, la fiecare 4-8 săptămâni. Perioada dintre ședințe va fi stabilită de către specialist.

Prin efectuarea mai multor ședințe, tratamentul cu laser acționează asupra unui număr mai mare de foliculi de păr activi în fază de creștere, ceea ce duce la o reducere treptată și semnificativă a creșterii părului.

Procentul exact al părului eliminat în timpul tratamentului cu laser poate varia în funcție de mai mulți factori, precum tehnologia specifică utilizată, tipul de piele, culoarea părului și caracteristicile individuale ale fiecărei persoane. De obicei, în timpul unui tratament cu laser, se estimează că se poate elimina în jur de 10-25% din foliculii de păr în faza anagenă.

Este important să rețineți că rezultatele pot varia în funcție de fiecare individ. Unele persoane pot obține o reducere mai mare a creșterii părului, în timp ce altele pot avea nevoie de mai multe tratamente pentru a obține aceleași rezultate.

De asemenea, este important să înțelegeți că tratamentul cu laser nu poate elimina complet toate firele de păr. Anumite fire de păr pot fi rezistente la tratament sau pot reveni în timp. Cu toate acestea, în general, tratamentul cu laser poate reduce semnificativ densitatea și grosimea părului, ceea ce duce la o creștere mai lentă și mai puțin vizibilă.

Pentru a obține o estimare mai precisă a procentului de păr care poate fi eliminat în cazul dumneavoastră, recomandăm să consultați un specialist în epilare cu laser, care va evalua tipul dvs. de păr și piele și vă va oferi o estimare mai specifică în funcție de aceste caracteristici individuale.