Dacă te-ai hotărât că vrei să fii și tu printre norocoasele care nu-și mai bat capul în fiecare dimineață cu aranjarea sprâncenelor, te felicit! 

Înseamnă că ai programarea deja făcută. 

Totuși, sunt unele lucruri de care trebuie să ții cont înainte să mergi la programare. 

În cazul în care dermopigmentistul tău a uitat să îți spună ce trebuie să faci când îți faci o programare la microblading sau micropigmentare, vin eu în ajutorul tău ?

Aceste sfaturi sunt gândite pentru ca rezultatul obținut în urma micropigmentării să fie cel care ți se potrivește cel mai bine. 

Acestea fiind spuse, să începem:

1. Evită solarul cu cel puțin 2 săptămâni înainte de tatuaj.

Pielea trebuie să fie cât mai sănătoasă, fără aspectul acela de pergament ce apare după expunerea la solar. Astfel, vindecarea va fi rapidă și culoarea uniformă.

2. Nici soarele nu e cel mai bun prieten al tău. 

Norii, de exemplu, acoperă doar cu 10% radiațiile. Expunerea prelungită va avea același efect ca solarul, mai ales dacă nu este folosită o cremă cu protecție solară. 

3. Dacă sunt probleme (mai ales la nivelul sprâncenelor) fă o vizită la medic. 

 În cazul în care există probleme dermatologice la nivelul pielii (ca de exemplu dermatita seboreică sau psoriazisul) trebuie rezolvate înainte de procedură cu o vizită la dermatolog.

Pielea din jurul sprâncenelor trebuie să fie perfect sănătoasă. 

Trebuie să ții cont și de alte probleme de sănătate, cum ar fi hemofilie, epilepsie, boli autoimune, boli ale sângelui, boli care implică alergii ale pielii, arsuri solare, boli cardiovasculare, diabet, hepatita B și C, soda, herpes, orice bubițe în sprânceană boli transmisibile sau cicatrici cheloide. De asemenea, procedura nu e recomandată dacă ești însărcinată sau dacă alăptezi. Cel mai bine este să discuți cu medicul tău și să fii sinceră și față de dermopigmentist. Aceste probleme pot afecta rezultatul final al procedurii. 

4. Evită aspirina, zaharul, cafeina sau alte băuturi energizante.

Consumul excesiv în ziua cu programarea poate duce la o mai mare șansă de a sângera iar dacă se întâmplă asta, pielea nu va mai reține cantitatea de pigment pe care ar fi reținut-o în mod normal.

5. Dormi mult și mănâncă bine înainte de programare. 

Cunoaștem toți reclama cu „Nu ești tu când ți-e foame”. E cât se poate de adevărat!

Am și eu un tatuaj și garantez cu mâna pe inimă că atunci când ești hrănită bine și odihnită nu mai simiți nicio durere. ?

6. Ai grijă ce metodă alegi. 

În cazul în care ai tenul gras sau mixt cea mai bună variantă de tatuaj e micropigmentarea pudrată. Astfel, culoarea se va păstra mult mai bine în timp, fără să se schimbe mult nuanța. 

Citește acest articol și află care este metoda potrivită pentru tine.

7. Ascultă sfatul specialistului.

Atunci când pășim într-un salon avem deja anumite așteptări și știm deja cum am vrea să arate rezultatul final. 

Totuși, e bine să ai deschidere la noi sugestii și să ai încredere în dermopigmentistul ales, pentru că până la urmă, e ales de tine. 

Văzând atâtea tipologii de ten și forme de sprâncene, cu siguranță recomandarea lui cu privirea la metodă, formă, culoare sau intensitate va fi una bună. 

Dacă ești interesată și de micropigmentarea buzelor, găsești mai multe detalii aici

Sper că îți e de folos ce am scris eu mai sus. Dacă mai ai ceva întrebări, îți răspund cu drag.

Pupici cu sclipici ???