Înainte de a merge la o sesiune de epilare definitivă cu laser, este important să iei în considerare câteva lucruri și să urmezi anumiți pași de pregătire.

Începe prin a programa o consultație cu un tehnician specializat în epilarea cu laser.

De cele mai multe ori aceste consultații sunt gratuite, cel puțin la mine așa sunt.

Specialistul îți va evalua tipul de piele și firul de păr, îți va răspunde la întrebări și îți va explica la ce te poți aștepta de la tratament.

Așa vei economisi o grămadă de timp fără alte căutări pe internet.

Și ca să economisești și mai mult timp, citește și celelalte articole pe care le-am scris despre epilarea definitivă.

Până una-alta, uite câteva recomandări:

1. Evită expunerea la soare:

Înainte de tratamentul cu laser, evită expunerea directă la soare sau bronzarea artificială timp de cel puțin o săptămână înainte și una după.

Pielea bronzată crește riscul de apariție a arsurilor sau a altor efecte secundare nedorite.

2. Evită epilarea cu epilator sau cu ceară:

Cu aproximativ 6 săptămâni înainte de tratament, evită să îndepărtezi părul din zona pe care dorești să o tratezi prin metode care smulg rădăcină.

Este necesar ca foliculii de păr (radacinile) să fie prezente în timpul tratamentului cu laser pentru ca acesta să fie eficient.

3. Rade zona înainte de sesiunea de tratament:

În ziua tratamentului, se recomandă să razi părul din zona care urmează să fie tratată cu laser. Aceasta va permite fasciculului de lumină să se concentreze asupra radacinilor și să nu se piardă pe restul firului de păr.

4. Evită utilizarea produselor cosmetice:

Înainte de tratament, evită aplicarea de produse cosmetice pe zona care urmează să fie tratată. Acest lucru include creme, loțiuni, parfumuri sau deodorante. De asemenea, evită aplicarea de produse cu alcool pe piele cu câteva zile înainte de tratament.

5. Fii pregătit pentru mai multe sesiuni:

De obicei, epilarea definitivă cu laser necesită mai multe sesiuni pentru a obține rezultatele dorite. Este important să te pregătești pentru acest aspect și să discuți cu specialistul despre numărul estimat de sesiuni necesare în cazul tău.

6. Respectă instrucțiunile post-tratament:

După tratament, urmează cu atenție instrucțiunile post-tratament oferite de specialist. Acestea pot include evitarea expunerii la soare, utilizarea de loțiuni calmante sau alte măsuri de îngrijire a pielii.

7. Decolorarea:

Cu 10 zile înainte de terapie nu se decolorează firele de păr deoarece tratamentul își poate pierde din eficacitate.

8. Ai grijă ce tratamente faciale îți faci:

Nu folosi niciun produs care să cauzeze fotosensibilitate pentru că tratamentul de epilare cu laser nu va da rezultatele așteptate. Diverși acizi AHA, BHA sau medicamentele pentru tratamentul acneei pot crea sensibilitate la lumină: Roaccutane, Isotretinoin, Retin A- retinoizi sistemici sau topici.

7. Contraindicații medicale: vezi detalii

❗Este recomandat să discuți cu un specialist înainte de a începe orice tratament cu laser pentru a primi informațiile specifice și personalizate în funcție de nevoile tale.

Pentru programări sau orice alte detalii mă găsești la 0722316110 ??