Zilele trecute dădeam un like, o inimioară pe Facebook, ca tot omu’ când se trezește și își face siesta cu telefonul în mână.

Mare mi-a fost uimirea când am ajuns pe un grup de make-up și am văzut că o domnișoară cerea sfaturi despre îngrijirea sprâncenelor după micropigmentare. Era șocată de coaja formată. 

Primul meu gând: da’ oare nu o fi anunțat-o nimeni că se face coajă? 

Atunci mi-am dat seama cât de mare e nevoia de informație cu privire la micropigmentare.

În calitate de micropigmentist spun cu mâna pe inimă că nu e indicat să cerem sfaturi pe diverse grupuri care nu au legătură cu durerea noastră. S-ar putea să primim răspunsuri care nu sunt valide pentru că vin de la oameni care nu lucrează în domeniu. 

Cum ar fi să vină cineva la mine, eu fiind make-up artist, cosmetician și dermopigmentist să mă întrebe cum se schimbă bujiile? 

Când ne informam despre ceva, e bine să o facem direct de la o sursă calificată în domeniul care ne interesează.

În cazul domnișoarei despre care vorbeam, cel mai indicat ar fi fost să vorbească direct cu dermopigmentistul ei care știe exact ce a făcut acolo. Și el a fost instruit la rândul lui ce sfaturi de îngrijire să dea mai departe.

Totuși, dacă ești în aceeași situație ca domnișoara de mai sus sau știi pe cineva care are aceeași problemă, dă-i să citească asta.

Mai jos găsești sfaturile pe care le dau eu clientelor mele. Dacă ai micropigmentare făcută în altă parte, te poți inspira de aici dar cel mai bine e să te sfătuiești și cu dermopigmentistul tău.

1. Nu trage de crustă. 

În următoarele zile după tatuajul cosmetic se va forma o crustă subțire închisă la culoare. Sub nicio formă să nu tragi de coajă. Dacă faci asta, se va forma o mica cicatrice și acolo culoarea va prinde mai slab.

După ce cade coaja, culoarea inițială se va estompa cu aproximativ 40%. E perfect normal. 

2. Evită să ajungi cu apă în primele zile până când cade crusta. 

Nu înfolia sprâncenele în speranța că astfel nu se vor uda pentru că atunci când o vei da jos, s-ar putea să se ia cu coajă cu tot. 

O clientă mi-a spus că a încercat să pună două dischete peste sprâncene și apoi le-a prins cu bandă de piele. Aceasta pare o metodă de a evita apa chiar foarte bună. ?

3. Nu zgâria și nu șterge cu prosopul sprâncenele. 

Cum am spus și mai devreme, e bine să lăsăm coaja în liniștea ei, să stea fericită acolo pe sprânceană. Dacă o bâzâim, s-ar putea să rămânem cu goluri. 

4. Evită săpunul, produsele cosmetice sau uleiul pe sprâncene. 

Rămâi doar la crema de îngrijire recomandată de dermopigmentist. Săpunul sau alte cosmetice s-ar putea să influențeze vindecarea și astfel și rezultatul final. 

5. Folosește o cremă transparentă și hidratantă. 

Eu le recomand clientelor mele o cremă pe bază de vitamina D (Fougera)  

 

E bine ca tatuajul să se vindece de la mama natură așa că nu folosi cremă de galbenele, Baneocin sau orice alt produs care vindecă din exterior. 

6. Folosește corect crema de îngrijire. 

Utilizează crema respectivă o dată pe zi într-un strat subțire. Pielea trebuie să și respire. 

Cel mai bun moment de aplicare e dimineața pentru a nu murdări așternuturile. 

După ce cad cojile folosește crema o ată la două zile încă de vreo 5 ori. 

7. După ce s-au vindecat complet, apelează la o cremă cu protecție solară. Rilastil este una dintre preferatele mele.

Protecția solară poate face minuni. Culoarea nu se va modifica în timp și tatuajul cosmetic va avea o viață mai lungă. 

Acestea sunt sfaturile pe pe care le dau eu clientelor mele. Sper că ți-au fost utile și ție. Dacă ai ceva întrebări, te aștept cu drag în privat. 

Pupici cu sclipici ???