Știai că o femeie aplică, în medie, 16 produse pe faţă înainte de a pleca de acasă dimineața? Multe dintre aceste produse conţin ingrediente iritante, precum detergenţi sau parfumuri.

Consecința? ➡️ 40% din populaţia lumii la ora actuală are pielea sensibilă.

Cum putem preveni asta și multe alte probleme ale pielii cum ar fi riduri premature, dermatită, coșuri, exces de sebum sau piele super uscată?

Având o rutină de bază simplă, fără 10.000 de seruri și creme care doar fac o gaură în buzunar: demachiere, tonifiere, crema cu spf + diverse în funcție de nevoile tenului nostru.

Astăzi vreau să îți vorbesc puțin loțiunea tonică și de ce te tot bat eu la cap să o folosești ??. Că dacă mă cunoști sigur m-ai auzit pălăvrăgind despre minunăția asta de lichid într-o sticluță.

Mai ales în ultimii ani cam la orice colț de farmacie sau magazin ce vinde produse cosmetice auzim de loțiunea tonică.

Dar oare ce o mai fi și asta și la ce ajută?

Haide să vedem:

1. Pentru început, pregătește tenul pentru machiaj și pentru celelalte minuni la borcanaș pe care le mai aplicăm noi fetele.

E evident că atunci când aplicăm machiaj vrem să și reziste. Ei bine, atunci când folosim loțiune tonică, e ca și când am porni la drum cu o pânză albă, perfect curată.

Ba mai mult, sunt mai multe șanse ca fondul de ten să nu oxideze și alături de restul produselor aplicate apoi, să reziste până dimineața ?

2. Restabilește nivelul de ph al pielii

Pielea are în mod natural un pH cuprins între 5 și 6, respectiv acid. Ca urmare a produselor cosmetice și de machiaj utilizat pH-ul tenului e de cele mai multe ori dat peste cap și de aici apar problemele tenului. Chiar și apa de la robinet are același efect.

Loțiunea tonică, hărnicuță cum e ea, reface rapid acest echilibru.

3. Micșorează porii

După îndepărtarea machiajului cu ajutorul unui produs demachiant, în pori rămân resturi de machiaj, mizerie și grăsimi. De aici apar pori măriți, puncte negre și coșuri.

Nu ne prea place asta, nu?

Ei bine, dacă folosim o loțiune tonică, porii sunt curățați calumea, micșorați și estompați iar astfel riscul de apariție a coșurilor și punctelor negre e mult, mult mai mic.

4. Crește capacitatea de protecție a pielii

Loțiunea tonică , după cum am spus mai devreme, pune umărul la treabă și tonifică pielea, astfel încât gradul de penetrare al impurităților, prafului și factorilor poluanți din mediu în piele este mic, mic, mic de tot.

5. Revigorează tenul

Personal, îmi place să folosesc loțiunea tonică în special dimineața și să înlocuiesc astfel spălatul pe față (știu, o să mă crezi țăcănită, dar chiar e pe bune) care distruge bariera protectivă a pielii.

Află că loțiunea tonică protejează tenul de clorul și alte substanțe iritante din apa de la robinet, dacă nu reziști nicidecum tentației de a te spala pe față (deși, te-aș ruga, totuși, să încerci ?).

Ba mai mult, atunci când îți simți tenul încărcat sau obosit, poți aplica oleacă de produs pe o dischetă și uite-așa te simți mai fresh și revitalizată.

5. Hidratează tenul

O loțiune tonică de calitate conține și ingrediente hidratante care contribuie la fixarea umidității în piele.

Ingredientele cel mai întâlnite în compoziția tonicelor sunt aloe vera, urzica, mușcata, salvia, iedera, trandafirul și ceaiul verde.

Și totuși, ce să alegem? Sunt o grămadă de branduri care mai de care cu un marketing mai bun.

Important e să alegi o loțiune tonică potrivită tipului tău de ten.

Cum facem asta?

➡️Ne uităm la ingrediente.

1. În primul rând evită alcoolul.

Problema e că multe loțiuni tonice conțin mult alcool care poate usca și descuama pielea iar asta nu e prea plăcut dar noi suntem fete istețe care ne informam bine despre un produs înainte să-l cumpărăm, nu?

2. În al doilea rând nu folosi un produs care nu e pentru tipul tău de ten (dacă nu știi care e tipul tău de ten, fuguța la un estetician și o să afli cât ai zice „sunt o divă cu un ten perfect“).

Care e buba totuși dacă folosesti un toner care nu e pentru pielea ta? De exemplu, daca utilizezi o loțiune tonică pentru piele uscată pe o piele grasă, va crește nivelul de sebum, iar daca folosesti o loțiune pentru piele grasă pe un ten uscat, te poți irita urâțel.

Pentru tenul sensibil sunt indicate tonerele care contin uleiuri esențiale sau mușețel. Acestea calmează pielea înroșită sau iritată.

Aloe Vera calmează inflamațiile și previne infecțiile.

Pentru tenul normal ideală ar fi apa de trandafiri sau orice alt ingredient de mai sus.

Pentru tenul gras alege o loțiune care controlează excesul de sebum dar care și hidratează.

Să nu confundam sebumul cu hidratarea. Există tonere pe bază de glicerină, care conțin pudre minerale și calmează porii. Acestea absorb excesul de sebum.

Tot aici intră și uleiul de arbore care controlează și el sebumul, acneea și acumularea bacteriilor.

Vitamina E e zâna cea bună pentru prevenirea ridurilor iar celule stem vegetale sunt ideale pentru netezirea pielii. Acestea oferă un plus de antioxidanți care se luptă cu efectele negative ale poluării;

Când și cum se folosește?

Scurt și la obiect: dimineața și seara. Cu observația că seara avem nevoie și de demachiere înainte.

După toner, mergem mai departe cu rutină proprie de îngrijire a tenului.

Dacă încă nu ai una sau ai unele neclarități, aruncă un ochi și aici.

Tips&triks:

Dacă nu ai încredere în industria cosmetică sau nu ai apucat să îți cumperi o loțiune tonică sau vrei una foarte blândă, pune un pliculet de ceai (verde, urzica, mușețel, salvie) în 100 ml de apă fiartă. Lasă-l 5 minute să se infuzeze. Cand s-a răcit poțiunea magică, înmoaie un disc cosmetic și sterge-te cu el pe față.

Dacă ți-au fost utile aceste informații, dă sfoara în țară prietenelor tale. (like&shsre❤️)

Pupici cu sclipici ???