În 2020 „magia înfrumusețării” e mult mai accesibilă decât în urmă cu zeci de ani. 

Domeniul de beauty e într-o continuă creștere. Apar tot felul de substanțe, de aparate menite să ne facă viața mai ușoară și să transforme rutina de îngrijire într-un ritual de relaxare. 

Dacă în trecut femeile din Roma și Grecia Antică foloseau dejecțiile de crocodil pe post de mască facială, acum e suficient să îți faci o programare pentru un tratament facial și să fii o prințesică răsfățată pentru o zi ?

Astăzi vreau să îți vorbesc despre un tratament cosmetic ce există de mult timp, dar care a luat avânt în ultima perioadă și anume tratamentul cu elastină și colagen. 

Mai întâi… 

Ce este colagenul?

Colagenul este proteina din țesutul nostru conjunctiv care se găsește mai ales în tendoane, ligamente și, bineînțeles, în piele. Colagenul este un fel de lipici celular. Ajută pielea să stea unde trebuie. 

Ce este elastina? 

Elastina e tot un fel de proteină întâlnită în țesuturile conjunctive ce are calitatea de a fi elastică. Asigură țesuturilor abilitatea de a reveni la forma inițială după ce a fost contractată. 

Elastina este precum elasticul de la borcanele cu dulceață de la bunici. Tragi de ele și revin la forma inițială. 

Asta îmi amintește de vizitele la vecinele mai în vârstă unde toată lumea mă trăgea de fălci :)). Cred că erau invidioase pe elastina mea. 

Totuși, odată cu vârsta nivelul de colagen și elastină nu mai au aceeași putere ca altădată.

De aceea, trebuie să fim noi înșine cavalerul pe cal alb pentru pielea noastră și să o salvăm de riduri și de o îmbătrânire prematură. 

Să revenim la titlu: cum te poate face un pește mai frumoasă? 

Pentru eliminarea aspectului tern și fără vlagă al tenului dar și pentru prevenirea ridurilor și a pielii lăsate, propun fiolele cu colagen și elastină marină. 

Elastina marină este un complex proteic extras din pielea de somon și ton și astfel are o acțiune filmogenă și hidratantă datorită conținutului ridicat de aminoacizi. 

E bine să folosești un mix de colagen și elastină pentru că împreună asigură o mai bună fermitate, stabilitate dar și elasticitate a pielii. În timp ce colagenul menține pielea la locul ei, elastina o ajută să revină la forma inițială de fiecare dată când face o mișcare, eliminând efectul de piele lăsată. 

Acest tratament îmbunătățește de la prima ședință gradul de elasticitate și fermitate al pielii, având efect anti-age. Are efect instant de hidratare, tonifiant și de protecție a pielii. 

Partea faină e că se potrivește oricărui tip de ten, chiar dacă nu sunt probleme majore. El nu doar tratează ci și previne problemele de care vorbeam mai sus. 

Sunt mai multe branduri care au aceste fiole. La multe sunt combinate gata dar la unele găsiți doar colagen, la altele, doar elastină și atunci se combină între ele.

Aici îți las cateva idei: 

shorturl.at/kptS9

https://www.farmec.ro/produse/ten/fiole-cu-colagen-si-elastina-12-930.html

shorturl.at/kxSU0

https://makeup.ro/product/302025/

Vă pupăcesc și sper ca v-a fost util :*